Tuinslang

Tuinslang kopen, vergelijk op prijs en specificatie

De tuinslang is naast onmisbaar voor aanleg van een irrigatiesysteem natuurlijk ook los handig voor beregening en aansluiten van een tuinsproeier of sproeipistool. Vergelijk tuinslangen voor aankoop naast prijs ook op specificatie.

Er zijn tuinslangen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaat. Als je een tuinslang kopen gaat, maak dan vooraf een keuze in onderstaande specificaties:

- Kleur (geel, oranje, transparant, zwart, gestreept, enz.)
- Materiaalsoort (rubber, plastic, kunststof – tyleen – pe – pvc)
- Diameter (13mm, 16mm, 19mm, 25mm en 50mm)
- Doorsnede in inches 1/2″, 5/8″, 3/4″, 1″, 2″ of grotere inch maat)
- Wanddikte
- Druksterkte (barstdruk in bar)
- Uitvoering in nieuw of gerecycled materiaal (eco)
Enkelwandig, dubbelwandig of tussenlaag en meer lagen
- Lengte (10 m1, 15, 20, 25, 30, 40, 50 of 100 meter lang aan 1 stuk)
- Keurmerk nodig? Keurmerken KIWA, KEMA, KOMO en GASTEC.
- Garantie (jaar)

 

Heb je de beste tuinslang specificaties voor jouw situatie gekozen? Dit maakt een tuinslang kopen veel gemakkelijker. Je kunt bijna iedere lente tuinslang online bestellen.

 

Tuinslang kopen

Uitsluitend kopen op laagste prijs is niet verstandig, vergelijk de verschillende producten goed. Tuinslangen zijn online te koop, maar ook in tuincentrum, ijzerwarenhandel en bouwmarkt aanbiedingen bij jouw in de buurt.

 

Bijzondere tuinslang

Druppelslang

Een speciale tuinslang is de druppelslang als tuinsproeier voor beregening van je gazon of tuin. De druppelslang is vaak zwart van kleur, maar druppelslagen zijn ook in de kleur groen verkrijgbaar. Vergelijk welke uitvoering het best past bij jouw eigen situatie. Een druppelslang is uiteraard niet geschikt voor aansluiten van de tuinsproeier of spuitlans. Download prijzen, voorbeelden en beste aanbiedingen online.

 

Zwarte tuinslang

Voor aanleg van een permanent irrigatiesysteem is het kopen van een zwarte tuinslang goed te overwegen. Zorgvuldig weggewerkt valt deze in je tuin nauwelijks op, en je ervaart wel het gemak van een vast irrigatiesysteem.

 

Xhose (ook wel bekend van tv als x-hose)

De revelutionare tuinslang is natuurlijk de XHose, de tuinslang die op waterdruk in lengte toeneemt. De Xhose zwelt op tot wel 3 keer zijn oorspronkelijke lengte en is bekend van tv. XHose is verkrijgbaar in 3 lengtes, van 7,50 m1, 15 m1 en 22,50 meter lang en meer. Dit zijn de lengtes in uitgerekte vorm en zijn met koppelingen te verlengen.

In de oorspronkelijke lengte opgerold is de Xhose tuinslang klein van omvang en extreem licht in gewicht. Hij neemt dus bijna geen ruimte is. Andere vordelen zijn; kan niet knikken, weinig ruimte inneemt.

De van tv bekende XHose bestellen online kan op deze website van de aanbieder.

 

Ga naar irrigatiesysteem voor alles over beregening, vind tips voor bewatering op irrigatie. Extra stuwkracht  komt uit waterpompen, deze pompt het water uit de waterput.

2 thoughts on “Tuinslang

  1. Jos en Wilma says:

    Zelf goede ervaring met de XXL hose van tuinslang kopen. Gebruik deze tuinslang nu zo’n twee weken en bevalt goed.

    • Buurvrouw says:

      Hallo Wilma, ik begrijp best, dat de xxl goed bevalt. Ik hou zelf ook wel van een beetje omvang en lengte. Als zo’n dun klein slangetje begint te spuiten, heb je er toch minder plezier van. Een grootte dikke slang, dat is wat vrouwen van tegenwoordig willen, anders krijg je de boel nooit nat, of het duurt gewoon veel te lang!

Commentaar niet meer mogelijk.