Irrigatie

Soorten irrigatie beregenen tuin en gewas

Tuinberegening kan goed met verschillende soorten irrigatie. Denk maar aan beregening met tuinsproeiers, waterkanonnen en systemen als druppelslang irrigatie. Alle voordelen van soorten irrigatie en nadelen van water sproei systemen online vergelijken is dan ook gewenst.

Het beste te kiezen soort irrigatie systeem is overigens onafhankelijk van de te gebruiken waterbron. De waterbron kan zowel kraanwater zijn als regenwater hergebruiken en grondwater oppompen. Kijk voor verschillende waterbronnen op de pagina met waterput info.

 

Irrigatie Capaciteit

De uitvoering van het sproei systeem vloeit voort uit de benodigde beregening capaciteit. Deze irrigatie capaciteit meten we in beregening oppervlakte (m2) en/of watercapaciteit kubieke meter water per uur (m3/uur), liters per minuut (l/min), vierkante meters oppervlakte bevloeiing (m2)  of centimeters waterkolom per dag (cm per dag).

 

Irrigatie Systemen

Het zal duidelijk zijn dat sproeien van een tuin om andere verwerkingscapaciteit vraagt dan het beregenen van een gewas, weide of landbouwgrond. Enkele veel gebruikte systemen nader belichten en onderling vergelijken maakt dit direct duidelijk.

 

Beregeningsinstallatie:

- Sproeien voor tuinberegening (tuinsproeier kopen)
- Bevloeien van gewassen (sprinkler systeem)
- Sproeien van weide en land  (waterkanon)

Er is volop keuze in sproeicapaciteit  zowel voor eigen tuin bewatering als professionele bewatering van professionele tuinbouw en gewassen. Het waterkanon wordt overigens uitsluitend ingezet voor weilanden en sportvelden. Door de grote druppelvorming is een waterkanon niet goed inzetbaar voor kwetsbare gewassen.

 

Irrigatiesysteem:

- Druppelslang (beregenen tuin)
- Druppel sprinkler (bewatering per plant)

Ook de druppelsystemen zijn in elke gewenste capaciteit in de shop verkrijgbaar. Voor hobby kweek is een simpel systeem toereikend, terwijl veel kassen in glastuinbouw om een geavanceerd computergestuurd systeem gebruiken. Per plant is de hoeveelheid water en het tijdstip van druppel instelbaar. Download de verschillende voorbeelden en mogelijkheden online.

Vergelijk op de online pagina’s alle irrigatie voordelen per systeem met de nadelen van beregeningsinsallaties per situatie. Alle systemen voor zowel professional als consument zijn online te koop.

Kijk voor algemene beregening en irrigatie info op irrigatiesysteem, vergelijk waterpompen en ontdek de bron specifiek op waterput. en vergelijk tuinslangen.